Par paveikto 2023. gadā

2024. gada 29. marts

Labdarības fonda BeOpen uzmanības centrā arī 2023. gadā bija bērni ar īpašām vajadzībām.

Pateicoties ziedotāju lielajam atbalstam un atsaucībai, fonds ir sniedzis palīdzību vairāk nekā 97 personām, galvenokārt – bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, nodrošinot finansējumu intensīviem rehabilitācijas kursiem Latvijā un ārvalstīs, palīglīdzekļu iegādei, konsultācijām, ārstniecības kursiem un operācijām, kurām šobrīd pietrūkst valsts finansējuma. Ir sniegts atbalsts gan bērniem, gan pieaugušajiem smagu saslimšanu gadījumos. Kopā aizvadītajā gadā dažāda veida palīdzība sniegta vairāk nekā 250 personām.

2023. gadā vislielākā ziedotāju līdzekļu piesaiste un atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām ir realizēts pastāvīgā ilggadējā labdarības projekta “Zaļā lampa” ietvaros. Tāpat ir turpināti arī citi iepriekšējos gados iesāktie ilgtermiņa labdarības projekti – “Īpašo bērnu sapņiem”, “Draugs īpašam bērnam”, kā arī nodrošinātas slidošanas un ratiņtenisa nodarbības bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Pārskata periodā ir sniegta palīdzība daudzbērnu ģimenēm un nepilnām ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

2023. gadā fonda saņemto ziedojumu summa sastādīja 622 812 EUR. Uz labdarības tālruni 90006384 gada laikā ir saņemti 44 673 zvani.

Turpina augt fonda reputācija, par ko liecina lielais ziedotāju skaits gan privātpersonu, gan uzņēmumu vidū.

Fonds sadarbojas arī ar citām labdarības organizācijām un biedrībām (Ziedot.lv, Bērnu slimnīcas fondu, Palīdzēsim.lv, biedrību “Dauna sindroms Latvija”, “Gribu palīdzēt bēgļiem” u.c.), kā arī ar masu informācijas līdzekļiem, turpinot paplašināt savas darbības atbalstītāju loku, piesaistot gan fizisko, gan juridisko personu ziedojumus fonda realizētajai labdarībai.

Labdarības fondam BeOpen nav algotu darbinieku un tas ir pateicīgs dibinātājam BluOr Bank AS par sniegto funkcionālo un tehnisko atbalstu fonda darbībai 2023.gadā.

Arī 2024. gadā fonds turpinās savu darbu, primāri nodrošinot atbalstu bērniem ar īpašām vajadzībām un personām ar smagām saslimšanām. Darbs tiks turpināts līdzšinējā formā, piesaistot juridisko un fizisko personu mērķziedojumus.